comel x? ahaha ! ! !

annyeong !!!! wey-2 , taon depan nk pindah skolah laa .. pegi skolah mama [mkcik aq] . bapak aq ckp dy target aq pi skolah kt skolah dy sebab aq ny boleh diharap [eargh ! aq sniri x harapkan diri sniri ==' ] ahaha , pak aq suroh blajaq elok-2 .. taon depan nk PMR [seram aq nk tulis ayat 2]. taon depan dah x boleh skip smayang dah ~~ kena smayang penuh ~~ harap-2 aq boleh . amin ~~~ ahaha ,, topik-2 .. jap .. nk carik topik .

-bunyik cengkerik-


aq jumpa sorg ulzzang ny , nama dy hyun bi hyul .. comell gilaa .. dy tomboy . ahaha !! dy lagi comel dripda ulzzang pompan .. msti korang trtnya-2 apa mksd ulzzang kan .. ulzzang 2 adalah kumpulan org-2 yg konpom comell kt korea . n hyun bi hyul ny tergolong skali .. nk tngok gmbr dy ?? jap eh ..


nama kt bwh 2 bukti muka 2 muka Hyun BiHyul



comel x ?? ahaha !!


peace yoo ~~


gmbr dy rmbut pnjg .. comel kan ?

hik hok

hoi-2 ! ada crita ny , ada 2 topik ..

crita satu 
ari sabtu aritu pi laa kenduri kt umah spupu ayah aq kt senawang . jalan pi sana x payah nk ckp laa . kena sandwich 2 jam kod . aq xda nk tggu-2 dah ! aq teros tido . hehe ^^ sampai kt sana , aq teros kluar dri kreta n carik makanan .. hehe .. then , pakcik-2 aq smua pggl kami naek pi kt anjung umah 2 . khas untuk tetamu special jaa . hehe ^^ .. kt sana ada mkanan lgi , aq pon belahap lagi .. belahap bubur hitam 2 mangkuk jaa . :P n then , kaum kerabat lelaki pi kt tmpt laen , yg pompan dok kt tmpt aq dok 2 laa . depa pon dok story-mory . aq x dngq lgsung . hal org tua , x elok masok cmpur .. :P hehe .. balik 2 , pi amik kak sedara kt UTM .. mak ngah + pak ngah n kak sedara aq tido umah aq 3 ari ja .. riuh kodd umah aq . dngn makcik aq belah mak aq plus ank-2 dy , cmpur pulak ngn mak ngah aq yg mulut lebih kurg bising .. mmg best !! hehe .. sambong balik . nak dikatakan , lusa pagi 2 [pagi isnin] pegi la umah mama [makcik belah mak aq] , dy nk pindah , tapi umah dy x siap lgi .. 2 laa sebab dy tumpang umah aq .. kak aq dua-2 x ikot . aq , makngah , pakngah , kak ida [kak sedara] , my mom , my dad ja yg prgi . hehe .. time dlm keta 2 , makngah aq crita mcm-2 psl arwah moyang aq .. makngah aq ckp , dy ngr crita dripda kakak arwah atuk aq yg arwah moyang aq dulu org terkaya kt muar . dy ckp hmpir separuh dripda tanah muar 2 arwah moyang aq punya .. org dulu pggl dy Orang Kaya Wahab .. aq pon tekejut !! tapi aq buat-2 x dngr .. hal org tua , x elok dngr .. hehe ^^ .. n then , apa depa ckp , aq da x dngr .. sbb aq TIDOO ~~ hehe ^^

second story 
ny pasal pak sdara aq gadoh ngn spupu aq . spupu aq 2 da keja .. bina bdn la konon nyaa .. depa gadoh sbb kumpulan beruk [broadband] . aq x mau amek tau , tapi makcik aq suruh bca ayt-2 yg dy baru print daripda fB , tmpt depa gadoh .. smua bukti ada kt krtas 2 .. sapa salah , sapa betul , xtau .. so scara automatik aq dpt tau psl kes ny .. pak aq ckp nk lapor polis becoz one of the person dah ugut 'musoh' dy 2 .. dy ckp dy nk bunoh .. X MAU NK AMEK TAU .. biaq kt depa .. dah laa , xmau laa nk bukak aib psl family aq ... kbai !!! hehe ^^



hidup kampung ^^

hoi-2 ! lama x post . sorry la , aq lupa password laa .. just nk crita , time cuti skolah ny , aq balik kg n stay sana sbulan . aq sorg jaa .. family aq smua sibuk .. smua keja . especially adik aq . dy muda lgi , mna boleh keja .. kak aq dua-2 dah keja .. aq sorg ja yg terkontang-kanting lagi .. hehe ^^ kt kg , mcm-2 happen .. brapa kali dah org salah 6ber .kalau kt kL , haram jadah ! xda sekoq pon nk koll aq . hehe . rilek-2 .. -bunyi cengkerik-
xtau nk post apa .. =='

Tag : Anak Pak Idrus :P

hey-2 ! yo wassup ! lama x sembang , naek berabuk belog aq , hehe ! *cilaih ayat org laen :P* ahaha , cuma nk ckp kt sini , aq kena tag lagi ngan membe KESAYANGAN aq yg sorg ny , yg pasti , nma aq atas skali ! haesh , mangsa keadaan ==' haha . weyy , mls nk tulis syarat-2 dy , ampa tngok sniri laa dekat post sbelum ny kay ?? :P teruskan mnjawab soalan Ank Pak Idrus <3

1.seronok kawan dgn aq ? apa yg special nya tentang diri aq ?
-sebab ..... hg suka belanja aq !! x da lah , aq bukan MATA DUITAN . :P aq suka sebab hg ny suka bgi masalah kt aq --' eh silap , hg suka crita masalah hg ngn aq , aq SUKA , keke . aq x tau pasai pa aq bule suka sebab bnda 2 , :P

2.apa nama kawan korang yang pertama korang kenal dan sekarang dia sekolah mana ?
-kawan pertama ? yg aq ingat time tadika lahh <3 aq ingat nama depa , jaqueline-iban- ngn anita-india- , 1 malaysia kan kami 3 org , kmi mmg rapat gilaa . kmi gadoh 5 minit ja , pastu , mesti bebaik . pagi-2 ja , mesti muka kmi 3 org yg dok sapu kelas *nk bangga diri sat :P* ahaha . teringat balik kisah-2 lama .

3.kalau hangout , tempat yg paling jarang pergi dekat mana ?
-hmm , kalau penang semestinya queensbay :P kalau skarangny , kt kL , penah hangout ,, tapi skrg aq da mlas nk kluar umah . bukan nya buad apa-2 pons . aq tido lgi bagus , :P

4.tempat yang korang suka pergi kalau nak buat date ?
-eh ? soalan x kena ngn aq =,=' x penah date . LIKE it , keke !

5.sebelum tido apa yang korang akan buat selain melakukan benda basic macam basuh kaki , gosok gigi , minum susu ?
-makan , main gitar <3

6.sekarang korang sekolah kat mana ? suka/tak suka ?
-SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN HULU KELANG ! ahaha , aq suka plus x suka dekat skolah ny , suka sebab dekat ngn rumah aq , tiap-2 hari aq bngun lambat :P x suka sebab sekolah 2 dok kt HULU sngt .penuh hutan aih -x kesah , banyak oxygen-

7.apa nama first love korang ?
-first love ? aq cakap ny jgn tekejut pulakk . ahaha , cuma nk ckp ,, YANG YO SEOB <3!!

8.colour favourite korang apa ? kenapa korang suka colour 2 ?
-biru,hitam,putih,merah,coklat ! paling aq suka biru .. aq x tau sebab pa , lagipun baju aq bnyk warna biru , sapa yg x kenal aq , dyrg akan ckp aq pkai baju yg sama tiap hari-xmandi- sedangkan sebenarnya aq dok pkai baju warna biru tiap-tiap hari , :P

9.korang paling obses dengan apa ?
-gitar , makanan , artis korea .. ahaha !

10.kalau orang yg tak dikenali hantar mesej dgn korang dalam phone, apa yg akan korang tnya selain dripada 'ny sapa' ??
-aq x tnya 'ny sapa' , aq teroih sembang ngn dy mcm dah kenal lama , nnti makhluk 2 yg tnya aq dulu kenal x dy sapa . sah-sah laa aq x kenal , =='

11.kalau korang diberi pilihan , korang nak pasangan hidup yang mcm mna ? ciri-ciri dy ?
-eh ? pasangan hidup ? ntah . x penah tepikir , :P

dah !!! ahaha , bepeluh aq jawab soalan minah ny , sekarang ny soalan untuk makhluk-2 kesayangan aq pulak !! ahaha ..

1.apa yang hampa akan pilih antara makanan ngn ampa punya boyfiee ? sebab pa ?
2.favourite food ? awadd hmpa suka ?
3.suka korea x ? apa sebab ? kalau x suka , kenapa korang suka jiwang or else ???
4.5 benda yang wajib dalam beg tangan hampa time hampi pi hangout , ??
5.diberi pilihan , nk bercuti kt korea ke , kt paris or kt england ?? sebab ?
6.kalau ada manusia call hampa , then dy cakap dy salah 6ber , tapi sebenarnya dy nk ngorat hampa , apa yg hmpa buad ??
7.diberi pilihan , nk kawan ngn makhluk yg girly-girly ka tomboy ??
8.dalam banyak-2 cokolat , hampa suka cokolat apa ?
9.DSLR or galaxy tab ??
10.crita kartun paling hampa sukaa ?? suka gilaa-gilaa punya lah !
11. last kopek . kalau hmpa dngr lagu jiwang , apa yg hampa akan tepikir ???

hahh ! penat buad soalan ny ! ahaha , jawab jgn x jawab ! aq tggu jawapan hampa .. byee !!

#baru perasan , xda soalan psl first lovee or something bout love pons ! ahaha ! aku suka , aku suka !!

annyeong !! semua persoalan ada jawapannya ^^

annyeong all !!! mian for late post ! keke , speaking korea puloks ! tadi dpt tag dripda my friend , -ce'ah- dy suruh jawab soalan , soalan dy , cuma cepugangsa jaa , x smpai cepuperak lagi , lgi-lgi cepumas , kahkahkah !! nie syarat-syarat dy :.

syarat-syarat:.
1.you must post this rules.
2.each person must post 11 things about themselves in their journal .
3.answer the question the tagger set for you in their post , and create 11 new questions for the people you tagged o answer .
4.you have to choose 11 people to tag and link them on the post .
5.go to their page and tell them you have tag HIM/HER.
6.no tagged back.

*kejadahnya aq malas nk baca , biaq kt dy , satgi-satgi laa aq baca ^^*

1.korang rasa aku ny orang yang macam mana ?
-aq x penah rasa hg , yg aq tau , hg sukaa belanja aq , LIKE it !!! ngiahahaha!!

2.macam mana korang kenal cinta pertama korang ?
-mak aih soalan ! cinta pertama ? x penah rasa , ntah !!

3.barang apa yang mesti ada dengan korang sepanjang masa ?
-FOOD !!!

4.kalau gf/bf korag dah ada kekasih tapi dalam masa yang sama dy kaple dengan korang, korang akan buat apa ? korang pulak memang sayang dy sangat-2 ,
-bf ?? x penah aq amekk tau pulakk pasal hal nie , no comment . ngiahahaha !!!

5.if korang admire someone ny , pastu korang dy suka menipu, tindakan korang ?
-biaq ja laa kt dy , kesahh pulakk aq kt dy :p

6.antara kawan dengan kekasih , mana lebih penting ? kenapa ?
-aq pilih kawan , sebab ,, aaq x penah nk ada ' kekasih ' sebelum nie ! ^^

7.korang suka tak kalau gf/bf korang ada kak,abang atau adek angkat ? kenapa ?
-suka kodd , sebab suka hati dy laa nak ada kak,abg,adik angkt ka x . lgipon , aq penah nk ada bf , ngiahahaha !!

8.sapa bestie yg paling korang sayang dan kenapa dia ?
-i choose CHOCOLATE !! only me know it ! -smua aq pilih , cadbury,forerro, ferrari , ngiahahaha !-

9.apakah nickname pertama yang korang dapat ?
-NONIE !!! hehe ^^

10.bila kali pertama korang fal in love with someone ?
-x ingat tarikh dy , yg aq tau taon ny . fall in love with yang yo seob b2st !!!! ngiahahahaha !

11.terakhir, apa kata kata korang untuk orang yang paling korang sayang ?
- me want chocolate ,, :D

phewww ! bapakk susah nk jawab soalan minah ny ! bepeluh di buat nya , :) hehe ! jangan marahh !!

kak dijah wedding !

hey you ! haha , baru ja balik dripda johor bharu , kak spupu aq kawen , dy nikah ari jumaat aritu[8/10] , aq x pegi , maLas , esoknya 9/10[sabtu]baru aq pergi , haha , aq sorg ja follow , kak aq x follow coz ada hal yg harus diselesaikan,, keke 'ayt x boleh bLah' wedding nie buad kt institut perguruan temenggong ibrahim , aq pegi sana konvoi skali ngn abg spupu aq , abg edy . smpai kt johor 2 , kmi sesat tau x , aq dok tido , x sedar diri , sedar-2 ja da smpai kt bLakang 1 bangunan nie , kira pintu kLuar Laa , smpai situ baru nk bukak GPRS nk ushar-2 tmpt 2 , pelik-2 , bila abg edy dok kol pakcik aq , baru kmi tau , kmi dok kt pintu blakang institut 2 , naseb ada sorg 2 dtg amek kmi , kalo x , sesat kt situ jgak ! haha , smpai sana ja aq teroih pi mkn, x ingt apa dah ! q tngok depa smua dok pkai baju wana merah or wana yg sama waktu dengan merah , aq sorg ja dok tesesat wana biru , err--' kesah ?? haha . pastu abg ngah-ank makcik- n haq-ank mak itam- dtg kt aq , dyrg ckp aq kena bwk bunga maggar , -KayFinee gilaa- aq pon oke ja , tngok-2 partner aq haq ,, err--' aq ANTI  dy wo0 , biaq la kt dy , then pengntin da smpai , aq pon smbong mkn ngn seri-kazen- then , majlis da abis ,, kmi smua kena kmas dewan 2 coz esoknya[ahd] ada peperiksaan , tepaksa la kemas sniri , keke , aq x buad pon , mnyebok ja ada la , pi sana mnyebok , pi sini mnyebok , keke ! besa laa , taiko AMPANG KANAN , laa katakan ! wakakaka , then singgah umah mak ngah , tido sana 1 hari ,, hehe , best jgak la tido umah dy , just x lena sebab slimut kecik sngt , x muat ntok 1 bdn aq , keke! apa-apa pon , just some snap-2 !


 minah-minah kepoh !!

 pengantin , :D

 Lgi spasang penganin , -KayFinee perasan-

gempakk day !

derr , tdi kt skoLah , gempakk giLaa, haha , first ,, time Last section , aq main true or dare ngn iLya , yana , jieji , yee munn n fitria , aq ngn jieji x kena pon,, haha ! 2 yg best 2 ! then ada La soaLan private nie , dyrg tnya kt yanis, aq pon jeLes Laa sbb kt skoLa kmi dorg mcm kpLe dah ! tibe-2 dy tarik muka aq pi cium pipi aq , adoih ! kena skaLi, aq tegamam seketika , then aq pi bLakang dy,, cium pipi dy baLik , haha !! apamacam , hg buad, aq baLas baLik !! keke ! hamekk kau ,, haha ,

second story
waktu perhimpunan , bdak fom3 kena mrah ngn ckgu , haha , spatutnya ari nie dyrg x boLeh dtg skoLah sbb dpt cuti free , tpi dyrg gagah kaki Laa dok dtg , then ckgu tnya

ckgu :. nie fom3 nie, knapa dtg skoLah ?
murid-2 :. nk maen PJ .
ckgu:. amboi , baguss btol kamu smua nie,
murid-2:. kmi syg kt skoLah ckgu ,, x sggup nk tggLkan skoLah !
ckgu :. haha ! dah-2 , saya dah dimakLumkan ad kLass math ari nie , so xpa Laa ,,

at Last , ckgu yg saLah ,, kahkahkah !!

My precious - Jang Geun Suk

E   A   F#m   A   Am   x2

E
sujubeun geuui soksagim seumyeodeuneun gwitgae
A
sobokhage ssahyeoganeun urideurui iyagi
F#m
seororeul barabomyeo saraganeun
A                                 
cham eoriseokgo yeppeun moseupdeul
E
tabaktabak georeoganeun najimakhan golmokgil
A
teum sairo bichwooneun han mogeumui haessalcheoreom
F#m
mueotjocha al su eopdeon naege
A                                                 Am
jageun kkumhanareul simeojuneun neo


E
my precious (my precious)
A
my precious (my precious)
F#m                                                        A                                Am
gasigatatdeon gieokdeuri heunjeokdo eobsi sarajilmankeum ttatteutage
E
my precious (my precious)
A
my precious (my precious)
F#m                                                                A                                    Am
jageun hanareumjocha sojunghi ganjikhage doel geotman gateun ireon seolleim

E   A   F#m   A   Am

E
gibun joheun barame seuchineun ot git wiro
A
buseojineun neoui nunbit dusoneul moa dameumyeo
F#m
cheol eobsi geujeo sunsuhaetdeon maldeuri
A                     
nae gaseum wiro jeonhaejyeo onda
E
yunanhi ganjeolhaetdeon irheobeorin nae baraemdeul
A
meomutmeomut jueogida han sum jitgo doraseomyeo
F#m
honjaseoman namgyeojil geot gatatdeon
A                                          Am
nae du soneul kkok jabajuneunneo


E
my precious (my precious)
A
my precious (my precious)
F#m                                                                                    A                      Am
buseojilgeotmangatdeon gaseumeul mal eobsi sseudadeumeo jwotdeon neoui songil
E
my precious (my precious)
A
my precious (my precious)
F#m                                                                                    A                       Am
neoman gyeote itdamyeon mueotdo haenael su isseul geotmangateun ireon seolleim

E   A   F#m   A   Am

E
my precious (eotteon haessalboda ttatteutan)
A
my precious (eotteon boseokboda challanhan)
F#m                                                                                     A                       Am
buseojil geotman gatdeon gaseumeul mal eobsi sseudadeumeo jwotdeon neoui songil
E
my precious (eotteon haneulboda kkaekkeutan)
A
my precious (eotteon yuriboda tumyeonghan)
F#m                                                                                       A                     Am
neoman gyeote itdamyeon mueotdo haenael su isseul geotman gateun ireon seolleim

            E
my precious..

Kekanda Adinda - Atilia dan Monoloque


D  Bm  G  A  (2x)

Verse 1:
D            Bm          G             A
(P) Oh Kekanda jangan irihati, Dinda naik pangkat lagi..
D            Bm          G             A
(L) Oh Adinda, Kanda mana dengki, malah Kanda support bini..

Chorus 1:
Bm              G
(P) Jadi Dinda mahu mengambil masa
D          A
(L) Tapi Kanda mahu segera,
Bm              G
(P) Dinda ingin berjaya dalam kerjaya,
D          A
(L) Tapi Kanda mahu cahaya mata,
Bm            
(P) Dinda belum bersedia,
G
(L) Kanda dah beria ria,
D            A
(P) Jadi yg mana satu?
Bm                      G                   A
(P+L) Tak perlu bertengkar, tak perlu bermasam muka,

Verse 2:
D            Bm          G             A
(L) Oh Adinda, tolong jangan lekas curiga, lekas cemburu buta
D            Bm          G             A
(P) Oh Kekanda, Dinda perlu berhati hati ,tak rela dikongsi,

Chorus 2:
Bm              G
(L) Kanda kerja overtime, terlebih masa,
D          A
(P) Itu yg Dinda harus berwaspada,
Bm              G
(L) Ini semua demi masa depan keluarga,
D          A
(P) Dengan Dinda atau sebaliknya?
Bm
(L) Kanda kerja malam,
G
(P) Dinda kerja siang,
D         A
(L) Jadi bila nak bertemu?
Bm                      G                   A
(P+L) Tak perlu bertengkar, tak perlu bermasam muka,

D  Bm  G  A  (2x)

Bridge:
Bm
(P) Oh adiwira, dewataku, mari ikut cara Dinda!
G
(L) Oh Tun Teja, intan permata, mari ikut cara Kanda!
Bm                            G
(P+L) bagaimana? bagaimana kita nak selesaikannya?
A          G
apa keputusannya?

Verse 3:
D            Bm          G             A  
(P) Oh Kekanda mari Nyawa, kita cuba komunikasi!
D            Bm          G             A
(L) Oh Adinda mari Sayang, kita cuba toleransi!

Chorus 3:
Bm              G               D          A
(P+L) Walau kita janji sehidup semati, kita berlainan,
Bm         G
(L) Kanda pula kutub Utara,
D        A
(P) Dinda kutub Selatan
Bm              G               D          A    
(P+L) komunikasi, sikap toleransi! itu yg kita perlu,
Bm                      G                   A
(P+L) Tak perlu bertengkar, tak perlu bermasam muka,

Coda
D              Bm          G
(L) Walau kita sering dgn cara masing2,
Bm
(P) Kanda yg Perdana,
G
(L) Dinda yg Utama,
Bm
(P) Kanda sgalaNya..
G
(L) Dindalah Nyawa,
Bm              G            A
(P+L) kita tetap bahagia bila bersama sama
A
(P+L) bahagia bersama,
A
(P+L) bersama slamanya,
A                 D
(P+L) bahagia slama-lamanya!

Through my Window - Bunkface

intro
C G

C
Don’t want much, I just want everything
G
Thought that I could, do almost anything
Am
One step in front of the other
F
Thought that I could do it alone


C
In the blink of an eye, it’s just another day
G
Telling me why, I’ll find another way
Am
Got this feeling, got me reeling
F
I can almost start believing


C
Now there’s me and you And we are not alone
G
You and me We are together now
Am
Through my window, I can see there’s
F
More than you and more than me
C
Me and you And we are not alone
G
Different view We are together now
Am
Through my window, I can see
F
Our wildest dreams could be so real

C G

C
I see a spark, it starts a fire
G
Is this the one worth waiting for?
Am
Thought that I could do it without you
F
Can’t exist like this anymore


C
Now there’s me and you, and we are not alone
G
You and me, we are together now
Am
Through my window, I can see there’s
F
More than you and more than me


C
Now there’s me and you, you and me
G
We are not alone and we are together
Am
Through my window I can see
F
Our wildest dreams could be so real 

Situasi - Bunkface


Am E F G
Diskriminasi menjatuhkan aku
Am E F G
Reputasi kini menjadi bisu
Am E F G
Dan aaaaaaaku, ku layu
C G F G
oooooooooo Disitu
F G
Mengharapkan sesuatu yang baru
F G
Itulah impian aku

Chorus :
C G
Dan bila kau menghilang
Am
Musnah la, musnah impian
F
Tuk menggapai bintang
G C
Terangi hidup ku
G
Ku mahu kau tahu
Am
Engkaulah, destinasiku
F G
Dalam ingatanku... oh oh oh...

Am E F G
Kerana diri ini tak daya lagi
Am E F G
Menempuh hidup yang ku temui
Am E F G
Dan aaaaaaaku, ku tunggu
C G F G
oooooooooo Disitu

Disitu
F G
Mengharapkan sesuatu yang baru
F G
Itulah impian aku

Ulang Chorus

Cukup Indah - Aliff Satar


Intro: C G Am Em
F C F G

C G Am Em
Tak pernah aku menjauh darimu
F G
Meninggalkan cinta kita
C G Am Em
Tak pernah aku meluka hatimu
F G
Perasaan dan jiwamu
F G
Segalanya telah ku serah
F G
Hanya engkau terindah

Chorus:

C G Am
Hanya kerna kau yang cukup indah
Em F C F G
Untuk dimiliki dan ‘tuk dicintai
C G Am
Ku tahu kau mahu ada di hati

Em F C G C
Untuk didampingi untuk disayangi

C G Am Em

Tiada yang lain selain dirimu
F G
Kekal tinggi di hatiku
C G Am Em
Tiada pengganti yang mampu ku cari
F G
Yang secantik diri kamu
F G
Cinta ini untuk dirimu
F G
Rasa ini untukmu

Cinta Muka Buku - Najwa Latif


Intro: D A Bm G

D
Kita berkenalan hanya dlm laman muka buku
A
kau hantar pesan dan suruh aku terima kamu
Bm G
ooooohhh wooo .. hatiku rasa sesuatu ..

D
Dan pabila kau kata kau mahu jumpa aku
A
ku gelisah berdebar hati rasa tak menentu
Bm G
ooooohhh wooo .. benarkah rasa itu ..

D A
Bagaimana harus bersua
Bm G
ku rasa gementar tetapi bahagia
D A
perlukah kita hadir peluang pertama
Bm G
walaupun kita tak pernah berjumpa ..

D A
Banyak persoalan yg brada diminda
Bm
banyak tanda tanya dan juga kata cinta
G
otak kata jangan hati pula kata ya
D
hidup tak menentu adakah ini cinta ..

D A
Banyak soalan banyak juga jawapannya
Bm
kata hati dan rasa x dibiar saja
G
setiap yg berlaku ada kebaikannya
D
harus pejam mata dan cuba apa saja

D
Pabila kau renung tajam-tajam mata aku
A Bm
Ku rasa sesuatu rasa yang ku tak tahu Oooo…
G
Ini cinta remajaku

D
Dan pabila kau katakan kau suka aku
A Bm
Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju Oooo…
G D
Itulah cinta yang satu cinta di muka buku

D A
Bagaimana harus bersua
Bm G
Ku rasa gementar tapi bahagia
D A
Perlukah kita beri peluang pertama
Bm G
Walaupun kita tak pernah berjumpa

D A
Banyak persoalan yang berada di minda
Bm
Banyak tanda tanya dan juga kata cinta
G
Otak kata jangan hati pula kata ya
D
Hidup tak menentu adakah ini cinta

D A
Banyak soalan banyak juga jawapannya
Bm
Kata hati dan rasa tak dibiar saja
G
Setiap yang berlaku ada kebaikannya
D
Harus pejam mata dan cuba apa saja

D
Pabila kau katakan kau suka aku
A Bm G
Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju Oooo
G
Itulah cinta yang satu
D
Cinta di muka buku

Disaat Aku Mencintaimu - Dadali


Intro: Am Em F C Dm Am F E

Am Em
Mengapa kau pergi, Mengapa kau pergi
F C
Di saat aku mulai mencintaimu,
Dm Am
berharap engkau jadi kekasih hatiku,
F E
Malah kau pergi jauh dari hidupku,

Am Em
Menyendiri lagi, Menyendiri lagi,
F C
Di saat kau tinggalkan diriku pergi,
Dm Am
Tak pernah ada yang menhiasi hariku,
F E
Di saat aku terbangun dari tidurku,

Am Dm G C
Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
F Dm E
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencintai dirimu,
Am Dm G C
Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
F Dm E
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta

Am Em
Menyendiri lagi, Menyendiri lagi,
F C
Di saat kau tinggalkan diriku pergi,
Dm Am
Tak pernah ada yang menghiasi hariku,
F E
Di saat aku terbangun dari tidurku,

(chords for this verse is 1/2 chords up from chorus)
Semoga engkau kan mengerti, tentang perasaan ini
Maaf ku telah terbuai, akan indahnya cinta
Maaf sungguhku tak bisa, untuk kembali padamu
Maaf ku telah terbuai, akan indahnya cinta

Pulanglah - Awie Rafael


Intro:
D F#m G Gm
hooooo hooooo hoooo hooo


D F#m G
Bukalah mata dan lihat di hadapanmu
Gm D
Aku berdiri tegak tapi kau tak nampak
D F#m G
Hodohkah aku ‘tuk sering kau campak saja
Gm D
Apanya yang dia ada yang aku tak ada?



A
Mungkinkah aku yang tidak sekaya
G
Mungkinkah aku yang tidak bergaya
A
Haruskan aku pun tetap menantikanmu
G
Berikan jawapan


Chorus:
D
Pulanglah sebelum ku runaway
A
Aku menanti kamu everyday
Bm
Aku menunggu dari Monday, Tuesday, Wednesday, Thursday
G
Aku tak ingin tak perlu


D
Pulanglah sebelum ku runaway
A
Aku menanti kamu everyday
Bm
Aku menunggu dari Monday, Tuesday, Wednesday, Thursday
G
Aku tak ingin tak perlu
G
Aku dah bingung


Bridge:

D
hooooo hooooo


D F#m G
Aku berjalan di kota Kuala Lumpur
Abm D
Semuanya nampak berbeza tapi ku sama



E
runaway
B
Aku menanti kamu everyday
C#m
Aku menunggu dari Monday, Tuesday, Wednesday, Thursday
A
Aku tak ingin tak perlu


E
Pulanglah sebelum ku runaway
B
Aku menanti kamu everyday
C#m
Aku menunggu dari Monday, Tuesday, Wednesday, Thursday
A
Aku tak ingin tak perlu
A
Aku dah bingung

Grenade - Bruno Mars


Dm
Easy come, easy go,
Dm
That's just how you live, oh,
Am
Take, take, take it all,
Am
But you never give.
Dm
Should've known you was trouble
Dm
From the first kiss,
Am
Had your eyes wide open.
Am
Why were they open?

Dm
Gave you all I had and you tossed it in the trash,
Am
You tossed it in the trash, you did.
Dm
To give me all your love is all I ever asked, 'cause
Bb A
What you don't understand is


Dm Bb F
I'd catch a grenade for ya (yeah, yeah)
C Dm Bb F
Throw my hand on a blade for ya (yeah, yeah)
C Dm Bb F
I'd jump in front of a train for ya (yeah, yeah)
C Dm Bb F - C
You know I'd do anything for ya (yeah, yeah)
(C) Bb C
Oh, oh, I would go through all of this pain,
F A Dm - C
Take a bullet straight through my brain!
(C) Bb A
Yes, I would die for ya, baby,
(A-pause)
But you won't do the same.


Dm - Dm - Am - Am
No, no no


Dm
Black, black, black and blue, beat me 'til I'm numb,
Am
Tell the devil I said "hey" when you get back to where you're from.
Dm
Mad woman, bad woman, that's just what you are,
Am
Yeah, you'll smile in my face then rip the brakes out my car

Dm
Gave you all I had and you tossed it in the trash,
Am
You tossed it in the trash, yes you did.
Dm
To give me all your love is all I ever asked, 'cause
Bb A
What you don't understand is

Dm Bb F
I'd catch a grenade for ya (yeah, yeah)
C Dm Bb F
Throw my hand on a blade for ya (yeah, yeah)
C Dm Bb F
I'd jump in front of a train for ya (yeah, yeah)
C Dm Bb F - C
You know I'd do anything for ya (yeah, yeah)
(C) Bb C
Oh, oh, I would go through all of this pain,
F A Dm - C
Take a bullet straight through my brain!
(C) Bb A
Yes, I would die for ya, baby,
(A-pause)
But you won't do the same.

Gm
If my body was on fire,
Dm
Ooh, you'd watch me burn down in flames.
Gm
You said you loved me, you're a liar,
A
'cause you never, ever, ever did, baby!

(Dm - Dm - Am - Am/pause)
But, darling

Dm Bb F
I'd still catch a grenade for ya (yeah, yeah)
C Dm Bb F
Throw my hand on a blade for ya (yeah, yeah)
C Dm Bb F
I'd jump in front of a train for ya (yeah, yeah)
C Dm Bb F - C
You know I'd do anything for ya (yeah, yeah)
(C) Bb C
Oh, oh, I would go through all of this pain,
F A Dm - C
Take a bullet straight through my brain!
(C) Bb A
Yes, I would die for ya, baby,
(A-pause)
But you won't do the same.

(Dm - Dm)
No, you won't do the same
(Am - Am)
You wouldn't do the same
(Dm - Dm)
Ooh, you'd never do the same
(Am - Am)
Ohh, no no no

baby - justin bieber


C Am F G
Ohh wooaah, Ohh wooaah, Ohh wooaah, Ohh wooaah

C
You know you love me,I know you care
Am
You shout whenever, And I'll be there
F
You want my love, You want my heart
G
And we will never ever ever be apart

C
Are we an item? Girl quit playing
Am
We're just friends, What are you saying?
F
Said there's another, Look right in my eyes
G
My first love broke my heart for the first time,

And I was like

C
Baby, baby, baby nooo
Am
I'm like baby, baby, baby noo
F
I'm like baby, baby, baby nooo
G
I thought you'd always be mine mine
C
Baby, baby, baby nooo
Am
I'm like baby, baby, baby noo
F
I'm like baby, baby, baby nooo
G
I thought you'd always be mine, oh oh

C
For you, I would have done whatever
Am
And I just can't believe we're here together
F
And I gotta play it cool, 'cause I'm loosin' you
G
I'll buy you anything, I'll buy you any ring
C
'Cause I'm in pieces, baby fix me
Am
And you shake me 'til you wake? me from this bad dream
F
I'm going down, down, dooown
G
And I just can't believe my first love won't be around,

And I'm like

C
Baby, baby, baby nooo
Am
I'm like baby, baby, baby noo
F
I'm like baby, baby, baby nooo
G
I thought you'd always be mine mine
C
Baby, baby, baby nooo
Am
I'm like baby, baby, baby noo
F
I'm like baby, baby, baby nooo
G
I thought you'd always be mine, mine

C Am
You can give all of your love,
F
But sometimes it won't be enough
G
Never told me this day would come,
C
Now I'm all gone
Am
You can give all your love,
F
But sometimes it won't be enough
G
Never told me this day would come

'Cause I was like

C
Baby, baby, baby nooo
Am
I'm like baby, baby, baby noo
F
I'm like baby, baby, baby nooo
G
I thought you'd always be mine mine

C
Yeah yeah yeah, yeah yeah yeah
Am
Yeah yeah yeah, yeah yeah yeah
F
Yeah yeah yeah
G
Now I'm all gone, gone, gone, gone
C
I'm goooooooone

mandi ujan + pMr !!

kayfinee, wassup korg ? aq tau, x eLok sngt kan, besa Laa ,skrg nie kan musim EXAM , so mood pon kna ubah pi exam mood, derr, mLs Laa, naseb skoLa aq x exam Lgi, haha . free for a LittLe whiLe,, tdi, wktu baLik , ujan meLanda seLangor, aq , jieji , yanis n yana mandi ujann, haha . bapakk best ! kmi maen tarik tudong abeh smua ! don't wwoory, kmi ja yg ada time 2, kmi kLuar kLass awL coz kmi siap keja awL,, haha . ApePonBoleh ! sampai umah ja, Lencun abeh ! mmg bestt, yanis pon da x tggu si danie, biaq kt jantan 2, jLn sorg-2, haha !

second story
ari nie pMr, PeperiksaanMenengahRendah , yaLaa kodd, aq maen boh ja, haha, ari nie peksa BM paper I n BM paper II . paper II besa-2 ja, paper I mencabar sikit,, jgn sLh paham ! aq baru fom 2, haha, # Bajet Form 3 sat !# haha, 2 ja crita ari nie, bubye !

kesian --'

derr ! kesian kt sorg VVVVVVVVIP dlm idop aq, nk tau spa? ank pak idrus Laa, haha ! aq kesian kt dy sbb dy da cLash derr ngn boyfiee dy, kesiannnn ! tpi aq x kesah sngt , sbb aq x brapa suka sngt dekad boyfiee dy 2, rmai admiree kodd boyfie dy 2, so, rmai ja org doa spaya depa 2 putus ! rite ? so, aq x Laa suka sngt, kesian derr dekat VVVVVVVVVIP aq yg sorg 2! hehe , depa cLash sbb boyfiee dy maen kayu 3, kuang ajaq x kuang ajaq ? ish-3, mLs nk cita bnyk-2, nnti hmpa kata aq bukak aib dy pLak, derr, bye !

kay, second story, nk crita psL kwn aq Lgi sorg, Lgi kesian kt dy derr, pakwe dy psg 5 teroih, dy yg ke 3, kira tengah-2 Laa, kays, mmg kesian giLaa, dy koLL aq smaLam,, meraung dy, sakit tLinga aq derrr, naseb Laa, nie Laa namanya kawann, betoL x,, hehe, sbenaqnya, cita nie x betoL pon, tngn aq ja Ligat nk menuLis,, aq pon bina abih Laa apa yg paLa aq dok pikiaq!! kehkehkeh!! ApePonBoleh !!!

Last ucapan!! GUD LUCK FOR PMR CANDIDATES, member-2 f3 aq 2, adeq,odah, n ................... xtau dah, depa dua ekoq ja,, kehkehkeh!! kay, bubye!

hari besara + photoshoot ?

keke! arinie, ari pengetua skoLa kmi besara! mcm-2 persmbahan dyrg buad, aq dok kt bLakang, becakap ja, mLas nk amek port psL bbnda yg jdi kt dpn, so, this is our photoshoot! -sikit ja, nk tngok smua, pi ushar my fB kays,-

 jieji ngn fit, dyrg masok kawadd!

 me! haha, time nie,patutnya kmi bLaja, xp ustad x masok kLass, kmi pi bLi makann Laa ,

peace! 

maLu-2, kihkihkih!

maen boLa!!

kays! tdi kt skoLa aq pLus yana pLus jieji pLus fitria pLus yanis maen boLaa, bkn boLa betuL pon, boLa yg diperbuat dripda tin kemek ja,, hehe,, punya Laa dok syiok maen kt bLakang kLas 2 , TIBA-TIBA , ckgu ApaTahNmaDy msok kLass kmi, dy tnya , spa yg maen tin tdi, free-2 ja kmi 5 org kna cubit, keke, firstLy yana, , second aq, then fit foLLow by yanis n jieji . msa yanis kna cubit Lgi syok! dy boLe tnya ckgu apahaL, peLik  pnya bdak! dy buad mka bLurr pLak 2! siot toL!!! yg si jieji kna time dy tnga minum air,, keke! bapakk kesian! da Laa, 2 ja cita arinie,, knangan time fom 2 , haha!

raya raya raya!

Look at that tajuk,, ahaha, waLaupun raya da beLepas 1 buLan yg LaLu, xp, aq msih ad smngt raya nie,, ahaha,, kays, firstLy nk crita, aq xcident,, nk tau x biLa, ahaha, 2 ari sbeLom raya, gud x?? mmg gud,, ank pak karim Laa katakan,, aq xcident rosak beLah kanan ja, beLah kiri nothing happen pon, oLeh disebabkan 2 jgak dy ckp, aq nie sbeLah jntn, sbeLah pompan, pLus aq beraya pkai seLiper jepun aq yg da burok 2, ahaha, kesah pLak aq, smua org tnya, buad dunno cukop, yg bapak aq pLak, ckp kt org Laen , aq xcident, bwk motor kaki naek ats,, fuyo0o, bapak power, smua tecengang korg tau x, ahaha, dgn gaya abeh smua bapak aq tnjk,, mmg x boLe bLah,, then, raya nie raya petama aq boLe pkai seLuar jeans time raya umah org Laen, ehehe, weLL you don't know me,, ahaha, then, bpa kaLi kak aq tnya aq, 'pa La yg best sngt jdi jntn nie,' aq tau Laa dy nk ck kt aq, x kesah Laa, ahaa, raya prtma, dok kt umah mak, mcm besa, saLam abeh smua, pi beLah ayh pLak, mmg riuh, smua org ad kodd, kcuaLi segeLintir org yg x mo msok dLm kumpLn kmi nieh,, ahaha, then, duit raya,, puhh!! bnyk siot!!! rezeki aq wok! dah-2, spa yg bca nie, dok diam ja,, kays,, time to show my snap-2, ahaha,

buLat x??? 

 moto nie Laa yg xcident 2,

 me with my famiLy, with my atok + nenek,

aLL of my LoveabLe famiLy 

hehe, peace!! 

sbeLom raya, dok basuh Lemang,,

atoyai~

nmpk x tjuk 2? nmpk?? gud, ini adaLah krana saya xda kja Laen dah, sLain dripda mngacau org at fB + nuLisin beLog, *adeq, hg pnya psL Laa aq da jdi endon, shyiaLLah!* kays, ampa msti x knaL adeq kans, makhLuk nie adLah seorg nenek yg prasan dirinya muda sperti bdk-2 kechik,, dy sma bLurr ngn aq, xda beza pons, dy ska tnjk macho + ensem dy 2, [x ensem mna pons,] aq ska tngok rmbut dy, pacak-2 gitu,, ahaha, mLgnya dy pegi skoLa pkai tudong,, ehee, dy perempuan kays, bkn Laki, cm siott ja rite, dah-2, biaq kt dy,  truskan dgn tajuk utama kta, ............ tajuk pon xda, nk tjuk utama pa? peLik-2, sperti yg sya udah biLang, saya mnjdi sdikit giLa kok ari nie, ngak tau knapa, *trbeLit-2, jari aq nk tuLis ayt indon nie, tkr ke korea,,,* jari aq da straight dah! ahaha, korea pnya psL,, kays,, smaLam, tido Lewat sbb gadoh ngn adeq psL korea, dy ckp, korea sakai, aq pon baLas baLek Laa, mcm ngn bangang ja Lgi, nseb ja kak dy da mngamuk nk maen Lappy, kaLo x, smpai ke pagi pon kmi dok gdoh Lgi,, ahaha, mmg gmpk Laa gadoh ngn dy, baru syiok, da geng gadoh rite,, xp, dy nie ssh siket Laa, bru gado siket nk tacing or nk tido or nk buad keja Laen,, da ja masaLah dy nie,, x paham,,

second story,,
kt fB, dyrg smua puLon dok buh gmbq raya,, mmg x boLe bLah, aq ja yg dok puLon boh gmbq peLik-2,, ehee, besa Laa, u don't know me,, ehee,,, aq xda Laa gmbq time raya nie, x beminat + x ska amek gmbq syok sniri, u know wat gmbr syok sniri?? gmbr yg org dok amek sorg-2 dLm biLik or somewhere else Laa, then dok snyum sorg-2, dok buad comeL sorg-2, bapakk ksian,, kak aq mnt Laa amek gmbq cm nie, muLut muncung Laa,mata buLat Laa, x phm, aku??? nothing pons, x beminat,, kmera 2 dpt kt aq, bkn amek gmbr aq, amek gmbr org Laen,, ahaha,, kaLo nk amek gmbr aq, not aLone yargh, aq ska amek gmbr rmai-2, or dua org pon jdi Laa, asL kn aq x sorg-2, sroh aq amek gmbr sorg-2? x kn jdi pnya gmbr 2, ehee, kays, nie aq boh gmbq aq n famiLy aq time pagi raya,, muka aq peLik wo0,, ahaha, kay, bye-2,

Looks, smangat 1 kLuarga wo0,, ahaha! rmai kans,, i Love them aLL!!!!

hoyeagh!

heLL_owp! Lma aq x update right? mmg xda idea . xp sbenarnya bnyk bnda happen kt aq, sja mLs nk update, ehee, sory yaw! kays, da La ari tu, kmi 1 geng, aq,jieji,yana n iLya Lpak-2 kt branda kLas, then da La sorg mamat nieh, muka dy cam nichkhun[korean artist], yana minat kt mamat nie, aq pon mnt gak, xp dy chinese, mLs Laa nk Lyn, then, dy LaLu dpn kLas kmi, aq ckp kt dy, "chung fai, yana minat awak," dy ckp, "phone 6ber??" tecengang kmi kt situ, ehee, Lpas dripda aritu, dy jmpa yana ja, dy maLu, cover mka abeh! x boLe bLah! ahaha[geLak guLing-2,,] then skarang nie, dyrg smua ckp aq ska kt edwin, pa kess?????? aigo0, mcm da xda org Laen dah, sedeh aq, nseb baek ja dy 2 ensem, =P [x boLe bLah,] dah-2, mLs nk tuLis, gud bye-2!!

bLaa bLaa bLaa~

hei-2 kaum kaum ku skaLian! dok buad pa?*amek tau Laa psL my tetamu kans, ahaks!*kays, sbenar nya aq x da topik nk tuLis, xp, tngn aq nie Laju ja nk tuLis, ehehe,, sat-2 nk pike topik kaLi nieh,,
i'm thinking!!

x dpt topik!! argh! x pa Laa, kbyee =P

crazy guitar day!

kays, ari senin marin 2, aq , mas, yana , jieji , anis, pegi umah iLya,, sja ja, nk maen gitar, bapak best! ahaha, engtkan aq s0rg ja yg nk konker gitar 2, Last-2 smua nk pegang, xpa Laa,*ayt pasrah* ahaha, n then dpa-2 nieh amek gmbr abes smua aih! enjoy the picture =D


 cba Laa teka spa 2! ehee


gmbq dwet pon jdi, peLik-2 .


jie! jgn hempas gitar 2!!


tokey gitar + tenaga pengajar kmi!



modeL ikLan gitar made from korea, =P


buku rujukan!!


Lgi sorg modeL sesat .


nice picture~


jie dok buad mka peLik!


tokey gitar tnjuk pro pLak,


mai posing sat!

Lepak-Lepak

hoi-2, dok buad pa 2? ahaha,[xda keja,] kays, nk crita psL smaLam mLm,, fakhruL[adek aq] ajk pegi beLi mercun + bunga api then maen kt tmn bwh umah aq, aq pon oke jer! da 2, aq bwk Laa moto,pegi penama bedekatan, sbb kak aq ckp, ad mnusia juaL mercun kt situ, kmi smpai jer, n0b0dy there, cuma pak cik-2 yg nk pegi smayang tarawih ja, kmi pon baLek Laa umah, da smpai bwh beLok aq 2, aq ajk Laa adek aq pegi tmn, sja-2 ja, nk maen buai sat!*aq bgi aLasan kt dy* dy p0n 0ke jer! da smpai tmn, dy Laa yg hyper aktif dripda aq yg ajk dtg tmn 2! ahaha! besa Laa, budak-2, aq p0n dok Laa kt geLonsor 2 ses0rg, tbe-2 adek aq mncuL, dy naek jongkang-jongkit, aq pon j0in Laa skaLi, ahaha, srupa ngn budak-2 da prangai aq!ahaha, da 2 mncuL Laa makhLuk asing 2, dy bwk m0t0 dy, LaLu kt sbeLah aq, dy ckp something, aq p0n x tau bnda pa, yg aq dngq dy ckp "aq cmpk m0t0 nie kt mka q0 karang"  aq p0n ckp Laa "eh?"  tngok-2 dy da beLah da, biaq Laa kt dy, da 2 adek aq smb0ng maen, aq dok sens0rg baLek, tbe-2 jer, afifah dtg, smbg-2 ngn dy, then makhLuk 2 LaLu, dy pggL, kmi pon Lepak-2 Laa,, yg makhLuk 2 dok buad prangai budak-2 dy, biaq ja kt dy, just tngok, mLas nk j0in,, ahaha! then, aq smbg-2 ngn dy, bnyk k0dd yg kmi sembg, so, x boLe nk ingt + x Lrt aih nk taip! yg aq engt, aq dok kt jongkang-jongkit, dok maen sensorg, dy mai kt aq, tnjuk jari dy, sbeLah besar, sbeLah kecik! aq tnya Laa "jari nie besar, psaipa?" dy ckp "tadi aq maen boLa, kan boLa 2 mLntun naek ats, aq p0n nk amek Laa boLa 2, da 2,ad Lgi sorg manusia nieh, angkt kaki dy, bkn dy sepak boLa, dy sepak jari aq, sakit si0t!"  aq seny0m sudah kt dy, besar kodd jari dy, ahaha! then, dy ckp "q0 boLe x toLong urut kan jari aq nie, sakit Laa,"  aq p0n urut jer Laa, time aq tkn kt tmpt yg Lebam 2, meraung mamat 2,[sja ja bgi gempak! ahaha!] aq p0n urut Laa pLahan-2, da abes urut 2, dy ckp, "urut Lembut giLaa," aq bLas! "ya Laa kaLo aq urut kuat-2, meraung q0 kt sini!"  kn da kna baLek! ahaha! buad riLek sudah! pas2, makhLuk 2 ajk aq pegi dataran putri[kodd, nta Laa, aq maen hntam ja, ahaha!] ngn ah g0ng[kdai mkn], aq ckp Laa, "tnya bapak aq" dy ckp "nnti aq tnya"  ya Laa hg, brani sngt Laa hg ngn bapak aq 2, x pasai-2 ja kna hntam kt situ jgak! bhahahaha![boLe jdi!]  then, dy ckp bnda pa x tau, yg aq dngq dy ckp singLe n ajk aq pegi dataran putri,[sboLeh-2 nk ajk aq!]     aq ckp Laa pi tnya bapak aq!! agk-2 3/4 kaLi gak Laa dy ajk aq kLuar, jergh! maLas,, aq x kesah, xp pegi tnya bapak aq dLu, ehee =P then, dy pon maen Laa jongkang-jongkit skaLi ngn aq, bapak berat giLaaa!!! aq p0n kaLah si0t!! ahaha! mmg best Laa Lpak ngn dy, mcm-2 kmi smbg, bkn kmi dua jer,, rmai Lgi,, kt situ ad afifah,acap,bakso[aqiah],farhan,kwn makhLuk 2 + budak-2 skaLian aLam!! ahaha! time dy da nk pegi 2, dy tepuk bahu aq, aq x tau pasaipa, peLik-2 mnusia nieh! mLas nk amek tau,, kbye =D



sungg0h Langsi Laa!

hoi-2! nk crita, ad Laa 1hari 2, ad s0rg mnusia nieh dtg nk betuLkan mnatang ap kt umah aq p0n aq x tau Laa,[biaq Laa kt dy], time 2 aq tngh tid0 kt dpn tv a.k.a ruang tamu umah aq, da 2, kak aq kejut aq sroh aq bngun, aq nie pLak da Laa kaLo da tid0 2, mmg ssh nk bngun, aq tid0, boLe mencecah 12 jam tau ark! x pecaya? tnya Laa geng-2 aq kt asrma d0b dLu, diorg 2, kaLo nk ajk aq pegi mna-2 mmg kna tggu pkoL 12 tgh hari, ehee :), smb0ng baLek kt tajuk 2, da kak aq kejut aq, aq p0n bngun Laa smbiL kata kt pak cik 2 "mnyebok ja, aq nk tid0 p0n nk kacau, mai Laa hari Laen, hari nie jgak hg nk mnyebok!" sambiL aq dok mamun-2 2, pakcik 2 ushar aq peLik ja, rupa-2 nya di ad kt dpn pntu ja, [dekat dngn tmpt aq tid0 2,] mg sah-2 Laa dy dngr aq d0k kata kt dy, ehee :) . sory yer pak cik, saya dok mamun time 2, mmg da x ingat 0rg Laen dah! ahaha,

oke-2, story Laen pLak, kjadian nieh bLaku pada tarikh 4 aribuLan ramadhan 2011,[mrapu sat!] time 2 cegu x masuk, kmi 1 kLass 0n Lepak-2 Laa, time 2 amin dok kt tmpt aq,[biaq kt dy],, pastu aq Lpak ngn  sapa ntah, aq p0n aq Lpa dah, then yee mun dtg kt aq, kmi pon dok tarik sma tarik snie abih, pastu, dy tarik aq pegi kt amin n toLak paLa aq kt amin,, naha00, makhLuk nieh mmg nk crik psL!! bkn skaLi dy buad, bekaLi-2, tau ark!! aq p0n dngn sedaya upaya men0Lak mka amin[ehee . sory yerk!] pegi ja0h dri mka aq, naseb ja mka kmi x bersentuhan [ayt x boLe beLah!!],, da 2, aq p0n beLah jer Laa, mmg makhLuk x betimbg rasa!!! [ayt staiL giLaa!!!] dah-2, nk ber 'mengadap buku' pLak! bye!!

seny0m mcm kucing aq nie wey! baru Laa org ckp 'senyum itu sedekah' !! bhahaha!


! kn da kna !

hei-2, dok buad pa 2? hehe, just nk crita, xd, aq da pekena jntn garik + makhLuk asing 2, aq Lpak-2 ngn oLivia + yee mun + mei Li + Faris,, just smbg-2 ja, then, nmpk Laa bdak Laki dok buad riuh, tau ark, dyrg amik wax + geL + minyk rmbt, bapak bsuk giLaa! Lntk Laa kt dyrg, pas2, bru aq teringt nk pekena makhLuk asing 2, aq p0n amek Laa wax rmbt shahruL*thanx yargh!* n pegi kt tmpt aq, aq pggL Laa makhLuk 2, dy ckp "q0 pggL aq, q0 Laa dtg snie," aq pon bLas Laa "haish! snie Laa kejap!" dy p0n dtg kt aq, mas p0n tnya Laa dy *aq p0n da Lpa Laa* , aq mnympuk ja, dah 2, baru ja nk caLit wax 2, dy bLah pi tmpt dy, cegu nk kLuar dah, da abis bgi saLam abih smua , pegi kt tmpt dy . time 2 dy tnga ckp ngn amin, tbe-2 dy dok tnjk pipi dy, aq p0n ckp Laa "btoL nieh?" dy angguk, aq p0n caLit troih Laa, kn da kna!! rpa-2 nya dy nk sr0h aq cium pipi dy,, pegi bLah Laa, x ingin aq, aq bkn mcm yur cikar0 keyh, boLe pegang sesuka hati jerk, x beminat,, then, kwn mka bengang ja, Lntk Laa, yg ari 2, hg buad kt aq, x bengang Laa? busuk hg tau ark! BLUERK =P then, kmi p0n begerak Laa pegi bengkeL kayu, bLaja mcm besa, time aq nk ms0k 2, kusi da abis, so kna pegi bengkeL sbeLah*bengkeL bdak Laki* aq p0n amek bud sLamber Laa, da kLuar bengkeL 2, mas nmpk beg dy*makhLuk asing* kt Luar kLass, aq p0n amek + s0r0kkn Laa, bhahaha! hen, da abis bLajar smua, kmi p0n rht Laa, dok syi0k-2 mkn 2, makhLuk 2 dtg + mnx baLek dy pnya beg, aq nk jer buad muka serius*buad-2 x tau*, xp tng0k ja mka dy, aq msti nk tegeLak, aq x tau psaipa,, ad Laa yg kt muka dy 2, nmpk Lwk kt mta aq,, ehee, then, kmi p0n bgitau dy memndgkn dy ckp dy nk amk beg aq,*brani? amik Laa,, BLUERK=P* pastu, mas p0n bgitau Laa beg dy kt mna, aq mLas nk amek tau, aq mkn Lgi syi0k! bhahaha! mLm tu, kak aq nk pkai sLendang, tau ark spa yg ajr dy? aq Laa! bhahaha! mmg Lwk giLaa, aq x penah nk amek tau p0ns psL bnda nieh, aq maen baLut n pusing sna, pusing snie, hehe, jadi jgak! hehe, dah-2, nk tid0! byep!!

what's matter man?

hyep! haha! nk crita psL ari nie, pagi, skoLa mcm besa, kna kmas kLass memndgkn esok nk exam*homai! x bca bku Lgi, nokhorom* then, baLek 2, Lpak-2 Laa kt umah iLya, sja ja nk maen gitar, mmg syiok giLaa, mcm-2 kmi dok buad, 2 bnda ja, amek gmbr + maen gitar, eheee, aq n jieji da janji nk beLi gitar Lpas raya nnti, ehee, 2 pon, aq x tau Laa ksmpaian or x, =D, hrp-2 ksmpaian kay, AMINN! then, ptg 2, Lpak-2 ngn jieji + mas + ira atikah ,,  da 2, nmpk Laa a'is kt tmn, aq p0n, pegi Laa 'serang hendap' bdk 2,
makhLuk yg mngaku 'abg' budak 2, dok maen boLaa, Lntk Laa kt dy, then, aq p0n maen Laa ngn budak 2, mmg best giLak! ahaha!, tbe-2 jer, kasut budak 2 trcabut, aq try Laa psg, x nk msok tau ark, aq saket ati sungg0h! aq sroh Laa ira psgkn, then, tasya , naza n makhLuk 2 dtg, nk amek budak 2, aq tarik baLek Laa, x kn nk bgi kt makhLuk 2 kod, dok gdoh Laa kmi dua kt situ,mmg x boLe bLah giLaa, biLa aq tringt baLek mmg Lwk, ahaha! da maen kejar-2 tu, mas + tasya + naza , dok kt 'jejntas' , dok prati kmi dua Laa, mas ckp "nk ank, pegi buad sniri Laa"  bapak sedapp ayt kau! naseb ja, aq x brapa dngq, dok syiok kjar makhLuk 2 Laa, err--', pastu, naza ngn tasya pon ckp bnda sma gark, xpa-2, Laen kaLi, tau Laa apa nsib ampa nohh! da pnat kjar 2, dok sat kt 1 tmpt nie, kt situ, ad afif[pkwe naza], dy p0n spakat ngn makhLuk 2, nk bwk Lari budak kecik 2 dari aq, ehee, xpa-2, daripda pkoL 6.15 cenggitu smpai 6.45, dok gadoh ja ngn makhLuk 2 psL nk dpt kn budak kecik 2, ehee, time mas ejek aq 2, tasya sbenaqnya da usyar aq peLik ja, aLah! Lntk Laa kt hg, aq da x kpLe dah kay, ngn makhLuk 2,[waLaopun, xda sorg pon mnx,] ehee, hg ska kt dy kn? engt ceqq x tau,, x pyh nk tipu ceqq n0hh! makhLuk 2 pon da tnjkkn petanda positif kt hg, kpLe Laa hmpa dua, mLas ceqq nk amek tau, then, Lpak-2 ngn ira pLak, mcm besa, kLiLing kem, naek moto! ehee, wktu nk baLek 2, smpt Lgi jumpa budak kecik 2, cium pipi dy! makhLuk 2, dok kt sbeLah budak 2, usyar peLik ja, Lntk kt aq Laa, aq yg jga dy, hg buad pa kt dy? x buad pa kn? dok diam kt situ ckop! mau Lebeh-2 pLak! Lntk Laa kt aq, nk buad ap p0n, ad msaLah ngn hg ka? xda kn? mcm aq ckp , dok diam ckop! kak dy pLak [tasya] dok sokong makhLuk 2, x bgi aq dkt ngn budak 2, Lntk Laa kt ampa dua,, pi kawen sna, buad semak sajaa! dah-2, buad saked ati ja ckp psL makhLuk 2-org nie, byep!


!syiok!

aLoLo! dok buad pa? ahaha! ari nie, pakcik , makcik , abg edy , kak miLah , abg farid, abg ngah , baby kecik[ank abg edy] my umah aq, so0o syi0k! ahaha! pak cik aq nie, trkenaL ngn muLot riuh dy 2, mmg x mng muLot nk Lyn dy, kja geLak ja, xp, skaLi dy bagi cramah, abeh Laa, smpai esok pon x abeh! dah-2, smbong baLek, then, tbe-2 pak man , cik Liya , adek cik Liya a.k.a pak su , n maman[ank pak man], Lgi Laa riuh umah aq! ahaha! mmg bez! ahaha! then, mcm besa, pkoL 5, ira dtg, Lpak-2 ngn dy kt tmn, then naek moto, nmpk Laa makhLuk 2, dy pkai bju beLang merah n putih, nmpk mcm pink, aq pggL Laa dy SKEMA, kwn kaLeh, dok buad Lwk ja, mmg syiok Laa kaco dy, ahaha! tmbh-2 Lgi ngn spek besa dy 2, mmg Lwk, mna dy ciLaih spek 2 p0n, ceqq x tau! ahaha!then, nmpk dy bwak sorg p0mpan nie, dy pkai bju ktt, sLuar mndi[nma pa pon aq x tau. =P], dy dok pusing-2 kt dpn aq, dok bwk sLow ja, tau Laa nk bLas baLek yg aq naek moto apex 2,BLUERK! nk buad aq jeLes x jdi bro, ahaha! [ad Laa rsa siked, ehee, kantoi suda, siked saja, x Lebeh-2,] biaq pi kt dy, then, Lpak-2 mcm besa, pnjm Laa basikaL bdak-2 yg baek-2 2, ehee, mmg baek p0ns, Lma kodd aq ngn ira maen, budaks-2 tu x mnx p0n, ehee, then, dLm pkoL 7.10 tu, jLn Laa kaki, mLas nk naek basikaL, saked kaki,, ahaha! tu Laa, kayuh basikaL x engt dunia, jdi mcm 2 Laa, ahaha! then, nas muncuL ngn moto makhLuk 2, aq ckp kt dy, "sat-2, nk rosakkn moto dy,, ahaha!"  aq pon sepak-2 Laa moto 2, naek kotor tau ark, ahaha! spa suroh crik psL ngn aq! kn da kna, then, dy muncuL baLek bersma dngn tuan punya moto, my Laa kt aq, xp, dpa maseh jaoh, so, dun care Laa, engtkn dyrg nk masok Lorong p kedai, xp tbe-2, mncuL Laa, tngn-2 mnusia nie, pgg tngn aq then, tekejut kn aq, satu, tngn, Lmbut giLaa, satu Lgi, kasaq giLaa, mmg da tau dah, spa pnya tngn, ahaha! aq ckp "ahh! tekejutnya!" ahaha! kn dah kna! da Lar, x Lrt nk taip dah, bye!!

! Lembut giLaa !

hyep! pa habaq? ehee, x da keja Laen, just nk crita, smaLam ptg, mcm besa, Lpak kt tmn ngn ira atikah, jieji ckp nk tr0n, xp, x tron, p0n, then, jmpa anis ngn kak dy , kak K, aq x tau Laa sbb pa pggL dy kak K, then, Lpak-2 mcm besa, pastu, jmpa Laa ngn kwn ira, nih, dy nk bLanja kmi dua, bLanja k0p0k ja, ehee,, kaya sngt Laa dy bLanja KFC ka, MCd ka, STARBUCK ka, dah-2, mrapu p tmpt Laen, pas2, aq just beLi kop0k ja, mLas nk mLantak bnda Laen, pas2, da pusing-2 smbiL mkn 2, jmpa Laa makhLuk 2, memndgkan kop0k aq da habis + pLastik 2 da jdi smph, aq p0n cmpk jer Laa pLastik 2 dLm bakuL mot0 dy,, eheee, mmg sja carik psL, dy p0n, tarik tngn aq, pas2 cmpk pLastik 2 baLek, WUERK =P, x kna, ahaha! time dy pgg tngn aq 2, bapak Lembut! srupa ngn p0mpan nya tngn ja p0ns,, smaa ngn aq Laa, ehee, *d0k buad sy0ik* da 2, buad b0d0 ja La,, then, naek mt0 ngn ira atikah, sw0h dy brenti kt tmpt anis n kak K Lpak, sja-2 kac0, kt tmpt Lpak 2, ad mnusia nie, nma dy nas, f0m 5, onon nya abg kawasan ampang, Laa, biaq pi kt dy Laa, ira ckp, 1 skoLaa 2 smbh nas, aq ckp, aq x smbh, dy ckp dy p0n x smbh, da 2, nk bangga-2 kn bdak 2 psaipa, dy p0n mnusia biasa gak, x da beza p0n, smayang p0n nta pn0h, nta x, biaq pi kt dy Laa, mLas nk amek tau, then, da Lpak ngn dpa, dyrg sja Laa nk crik psL, d0k baLeng btu kt mt0-2 yg LaLu LaLang, ahaa, buad mrapu, time makhLuk 2 LaLu, aq ckp Laa, "baLeng batu kt bju wane merah," dyrg buadd sungg0h! buad Lwk ja, batu 2, tpt-2 kna kt kaki makhLuk 2, syi0k aq tng0k! ahaa, kaLi ke-2 dy kna, batu 2, kna kt pLat mot0 dy,, ahaa, dripda WQM,  jdi W M ,  ahaa, kn da, time dy LaLu Lgi skaLi, aq tnjk Laa tumbs up! kt dy, dy ckp "boLeh Lekat Laa,," ahaha! kn dah! Lntk Laa kt dy, kay Laa, byep!


bLurr~

hyep! nk crita psL ari nie, pgi xd, pegi skoLa mcm besa, engt nk bLs baLek ap yg makhLuk 2 buad kt aq [tenyeh wax rmbt kt muka aq,], naseb ja dy x dtg, xpa-2, es0k ad Lgi, ehee,, kay, pagi bLaja mcm besa, Lpas rht, kna pegi dewan, ad program pe kbinatang pon aq x tau, msok ja,, kmi smua kna buad kumpuLn, 1 kumpLn, 5 horang, fom 1,fom 2,fom 3,fom 4 n fom 5,,  kumpLn aq, maen ms0k ja, aq p0n x knaL dpa, yg aq knaL, kak aq sorg ja, ngiahahahaha!, then, da bored 2, aq pegi La kt mas, sja ja nk Lpak-2 ngn dy, xp, kt tmpt dy, ad Laa 2-0rg mat nie, dinamakan dngn, jimmy n edwind, Lwk x nma dyrg,, yg edwind 2, org sarawak,[geng aq], yg jimmy 2, bru ja msok isLam, biaq pi Laa kt dpa, aq p0n, smbg skaLi, mmg Lwk! ad ja yg dyrg jdikn mgsa,, pas2, baLek mcm besa,, ptg 2 tron, jmpa Laa ngn jieji n anis, dyrg bru ja baLek dri tuisyen,[ya La k0dd,] then, jLn-2 kt skitar kem, aq nmpk Laa apex naek mto, brenti kt tmpt jieji Lpak, aq p0n naek ja mto apex 2, da 2, aq ajk dy pusing-2 kem, ehee, time aq pusing bLakang, nmpk makhLuk 2 foLLow kt bLakang apex, aik, jeLes ka bro? ahaha! buad Lwk ja, time aq da brenti 2, bru Laa mmt 2 brenti foLLow aq, Lntk La kt dy, ahaha! then, jieji pLak yg naek mto ngn apex, aq jLn kaki ngn anis + mas + ira + kwn ira[aq x knaL + mLas nk amek tau psL bdk 2,], wktu pusing kt skitar bLok E, aq nmpk Laa ank ngasuh mak aq, nma dy faiz, pggL a'is, aq maen Laa ngn dy,  tbe-2, mncuL Laa makhLuk yg x bertamadun 2, dok kcau aq nk maen ngn bdak 2, mnyebok ja, dy ckp "jgn kcau adek aq Laa,," aq bLas "eh! Lntk Laa,, adek aq yer, x pyh nk prasan bdk nie adek q0! aq jga yg jga dy, bkn qo," kn da kna! dy bLas pa x tau, da Lpa, pas2, pegi maen kt tmn ngn e2 bdk, hehe, then, baLek umah, ehee,, ptotnya, ari nie aq cLash ngn dy, xp, xda sorg p0n yg mnx, hehe! Lntk Laa kt dy, aq kpLe ngn dy p0n, x srupa ngn kpLe, kja dok gdoh ja, yg si eyLa LaLa nie pLak, syok aq x cLash ngn dy, buad Lwk ja,,dy kta aq sesuai ngn makhLuk 2, ahahaha! mmg nk pcah prot aq gLak, naseb ja ad mak bpak aq, kaLo x, mmg da guLing-2 da 1 umah nie!kay Laa,, byee !